Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марта Сирко

"Стільки людей травмованих психологічно і фізично – ми маємо бути більш емпатичними"

переглядів: 117

Марта Сирко – фотограф зі Львова. Більше 10 років робить Fine art фото. Ще до початку повномасштабної війни створювала соціальні проєкти – фотографувала дітей із синдромом Дауна, працювала у стилі ню з людьми похилого віку. Це її творчість про інклюзивність та емпатію.

Від початку повномасштабного вторгнення тисячі людей в Україні були скалічені – втрачені кінцівки, опіки, шрами… Всі ці люди – як цивільні, так і військові – потребують підтримки та сприйняття суспільством. Аби показати красу цих виживших чоловіків та жінок Марта Сірко працює над своїм «скульптурним» проєктом – де герої фото схожі на античні статуї.

Тоді ж фотографині запропонували співпрацю засновники проєкту реабілітації людей із опіками «Неопалимі» керівник ГО «Український Волонтерський Центр» Максим Туркевич та його батько, дерматовенеролог Олександр Туркевич. Марта приєдналась і до цієї ініціативи.

Першим героєм одразу двох фотопроєктів став військовий Ілля Пилипенко. Чоловік отримав численні травми та опіки. Знімки Іллі облетіли мережу і викликали бурхливу дискусію. А декого - надихнули, і люди самі стали звертатися до фотографа, щоб взяти участь у фотосесії.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Львів 2018 2022 2023 Відео Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій