Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина, Данило і Дарина Базілєви

«Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!»

переглядів: 1287

Данило Базілєв, 17 років:

- Снаряд влучив у дах. Ударною хвилею нам винесло стелю, а сам снаряд далі по траєкторії влучив у квартиру до сусідів. Під час вибуху осколки на всі боки. Якихось 15 секунд – і все.

Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!

Коли стався вибух, я стояв у районі столу, і ударною хвилею в мене... Я присів, схопившись за стіл, щоб не впасти. Перші дві-три секунди нічого не розумієш. Було видно пил. Хмара пилу. І світло через дірку, що з’явилася.

Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!

Почав кричати, бо силуету сестри я не побачив. Тому я першим ділом почав питати, де вона. Вона відкрила двері у ванну і на дві-три хвилини ми сховалися там. Я обняв її, ми почали молитися, потім постукала сусідка.

Ми спробували відкрити вхідні двері, але вони не відкривалися. Я почав розгрібати завали, відкрив. Сусідка казала, що це діється, завжди жили нормально, а зараз ось таке. Стеля обвалилася, звисав шматок арматури з бетонним шматком. Була купа бетону на підлозі.

Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!

Мама Базілєва Валентина:

Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!

- Я на роботі була. Одразу мене не відпустили, не було кому замінити. Коли підмінили, я поїхала. Мені одразу не зателефонували, тому що зв’язку не було.

Коли я виходила з роботи, коли вже я додзвонилася, мені сказали, що Дашу, дочку, везуть у лікарню. Я поїхала одразу в лікарню. Ми зустрілися біля відділення. Її поклали і зразу інших діток почали везти. Припущення було на перелом хребта. Але перелому не було, сильний забій м’яких тканин на спині і рани всюди: на спині, на руках, на голові.

Її поклали і жодних ліків від мене не вимагали. Одразу з Фонду Ріната Ахметова все привезли. Все надали, і навіть харчування.

Базілєва Дарина, 12 років:

Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!

- Я вранці прокинулася, пішла в туалет і за кілька сантиметрів від дверей я чую гуркіт. Я падаю на коліна – і ззаду дах на мене падає, і все. Штукатурка, цегла на мене.

Снаряд влучив у дах. Якихось 15 секунд – і все!

Базілєва Валентина:

- Ми не знали, що робити і психологічно, і фізично. Коли виписали нас з лікарні, ми ходили пів року до психолога, бо донька не могла перебувати у квартирі, не хотіла. Вона і досі боїться. Часто спілкувалися з Фондом, чи потрібна допомога дитині. Психологи всі від Фонду Ріната Ахметова.

Дитина все-таки змогла прийти у квартиру, змогла далі жити тут. У школу вже хоче. Сказала: «Спина вже перестала боліти. Мамо, мені масаж вже не потрібен». Все добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2016 Відео Історії мирних діти 2016 поранені психологічні травми обстріли здоров'я сім'ї з двома і більше дітьми діти Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій