Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Павлівна Ляшко

«Скільки вже людей вбили, а вони ще більше лізуть»

переглядів: 17

У мене невелика сім’я: моя донька, онук і брат. Брату 82 роки: він народився у війну, в 1941 році. Народився у війну, і захватив ще одну війну. Наразі живемо з братом удвох у Слов’янську. Мені 71 рік.

На початку війни я виписалась із лікарні, а тут - така «радість»: почалась війна. Я працювала до 70 років. Думала, що випишусь із лікарні, прийду додому і заживу, як людина. А тут - на тобі. Я відразу зрозуміла, що це надовго, не на один день. Довго ми до цього йшли. 

Тяжкенько було, але в брата пенсія: він інвалід без руки - ми за рахунок його пенсії та моєї потихеньку виходили з цієї ситуації.

Дивлюсь і слухаю по радіо, скільки вже людей вбили, а вони ще більше лізуть. Вони просто не люди. 

У мене є два собаки. Як подумаю, що доведеться тікати, то на кого ці собачки залишаться? Тому позитивних емоцій нуль, тільки думки: «Куди цю животинку діти? Куди тягнути брата у 82 роки? Самій куди діватись? 

Хлопчики у нас на кладовищі похоронені по 19-20 років, красивенькі такі. Їм би жити та дітей робити на цьому світі, а вони лежить там.

В нас така земля, такі простори, багатство таке! Нам би жити, як нормальні люди. Дивлячись на сьогоднішніх молодих людей, таке відчуття, що вони нічим не живуть.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій