Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Буга

«Сила, стійкість та свобода у нас в крові»

переглядів: 19

Буга Єлизавета, учениця 8 класу Ліцею №2 Хмельницької міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Банашко Тетяна Анатоліївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я вважаю, що бути українкою є найвеличнішою  суперсилою. Я пишаюся тим, що народилася та виросла в Україні. Наша довга, більше ніж тисячолітня історія є доказом нашої незламності та сили. Скільки б разів не приходили на наші землі вороги, вони назавжди залишалися в ній.

Я пишаюся тим, що є частиною цієї нелегкої, але неймовірно дивовижної історії.

Наша нація завжди була і є сильною духом і тілом, наполеглива, волелюбна  та незламна. Вона продовжує стояти і боротися не дивлячись ні на що. Народ нашої країни проходив, проходить і буде проходити будь-які перешкоди та незгоди, й буде йти до кінця.

Сила, стійкість та свобода у нас в крові. Та за словами сучасного письменника Сергія Жадана: маючи вибір, завжди обирай свободу.

А з сучасними подіями це видно, як ніколи раніше. З настанням повномасштабної війни, я багато всього зрозуміла, обдумала й усвідомила. Задля Перемоги я допомагала плести сітки у школі, донатила, брала участь у благодійних ярмарках, приходила до наших воїнів у лікарні, дякувала та намагалася підбадьорити їх. Це небагато, але наполегливо стараюсь робити все, що у моїх силах та не буду покладати рук. Наша нація, як я і казала до цього, незламна, сильна та вільна, тому бути українкою є моєю суперсилою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Хмельницький 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій