Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Левитська

"Сидіть вдома. Три дні і вас завоюють", - сказав мені брат з Ростову"

переглядів: 71

У Маріуполі Ольга жила у віддаленому селищі Волонтерівка, у приватному будинку. Згадує, як отримала поранення, як виживала під постійним обстрілами, як у селище зайшли російські військові і влаштували в будинку обшук. 

"Із 14 березня обстріли були кожні 10-15 хвилин. 17 березня я отримала поранення. Була у дворі. Заготовляли дрова. Почався обстріл. Побігла у льох. Обернулася, щоб двері зачинити. Удар у голову, око. Три дні блювання, запаморочення, контузія. Мені жити не хотілося. Боляче було. 

Потрапити до лікарні було неможливо. Обстріли. Сусід пропонував поїхати. Але як? Було вкрай небезпечно. Нас могли вбити. Я тоді думала, якщо помру, як сусіди по такому морозу будуть копати мені могилу?

Обстріли без перерви. Літаки, "гради", міни. 22 березня окупанти захопили селище. У мій будинок зайшли 5 вояків. Влаштували обшук. В обличчя ставили автомат. Питали про військових", - розповідає жителька Маріуполя Ольга. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло перший день війни Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій