Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Міщенко

«Шокувало, що наше село заполонили військові»

переглядів: 93

На початку війни Олександр перебував у хворої мами в селі і якийсь час залишався разом із нею в окупації. Виїхали, як тільки мамі полегшало 

Я був у мами в селі Успенівка Гуляйпільського району. Перший день був звичайний - я навіть не знав, що війна почалася. Я мав їхати на день народження до внука у Бердянськ, але дочка зателефонувала і сказала, щоб я не їхав, тому що там вже росіяни. 

Спершу зникло світло, вода, газ, опалення – загалом такі побутові проблеми були, а потім - прильоти, міни, і так далі. Перші прильоти, звичайно, шокували. А ще – те, що у нас було повне село військових.

В мами діабет, і ще перед війною ми якось все закупили – з ліків все було, в принципі. У мене була машина, так що проблем дуже не було: ми їздили в Гуляйполе, там все працювало.

Можна було і відразу виїжджати, але мама прихворіла, і ми чекали. Вона дуже погано себе почувала, а коли їй стало краще, ми виїхали. Страшно, звісно, було. Мама була в критичному стані: вона не розуміла, що  і як, тому я відразу відвіз її в лікарню.

Сім’я моя виїхала. Діти і внук виїхали - ми в Запоріжжі зустрічалися, а потім, коли почалися обстріли в Запоріжжі, вони виїхали до Польщі.

Роботи у мене немає. Я віруюча людина. Мені допомагає церква, молитви, в такому плані. 

Я не дивлюся телевізор, і не можу сказати, коли буде кінець війни. Я не хочу забивати голову якимись думками. Мені хотілося, щоб швидше. Все - в руках Господа. Якщо Бог послав нам цю війну, то навіщось вона потрібна була для нас: можливо, для того, щоб ми об’єдналися. 

Ми всі під сильною рукою Бога, так що все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Успенівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода здоров'я робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022 Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій