Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ксенія Володимирівна Арендаренко

«Шокували відключення світла, блекаути»

переглядів: 16

Мені 32 роки. Ми жили в Харкові, на Північній Салтівці. Дитина пішла в перший клас, і почалася війна. Весь наш район розбомбили. Шокували відключення світла, блекаути.

Нас відразу забрав мій брат на машині. Із Києва по нас приїхав. Протягом дня мені казали люди, що дуже складно виїхати, бо великі черги. Ще говорили, що дуже небезпечно. 

Але ввечері черг не було, наша машина була сама на дорозі. Уже вночі ми були в Центральній Україні. Ми вирушили до родичів у Світловодськ. 

Усі стали психологічно пригніченими, але війна згуртувала моїх рідних, близьких, друзів. І інших людей також. Ми допомагали іншим, а люди - нам. У такі часи всі згуртувалися. Нам постійно траплялися тільки гарні люди.

Хочеться повернутися в Харків. І щоб мій район відбудували, щоб усе було гаразд. Я просто бажаю миру й відновлення нашого міста.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій