Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Григорівна Кривуненко

«Шокували ракети, які вони на людей пускають та хати розбивають»

переглядів: 60

Я сама з Полог Запорізької області. Коли почалася війна, рашисти вже другого числа зайшли в місто, почали командувати та бити.

Як по сусідству впали ракети, то я і оглухла. Воно було неочікувано. Вікно з луткою вирвало, потім і вікна побило, і дах підняло. Синова домівка поруч - ми до нього втекли. До 11 квітня терпіли – думали, налагодиться. А воно не налагодилось, то ми виїхали.

Вже коли ми виїхали, окупанти ходили по хатам і питали, хто тут живе. Сусіди нас виручили: сказали, що ми тут живемо - приїжджаємо собачку годуємо, а живемо в бабусі, бо вікна повилітали.

Шокували мене ракети їхні, які вони на людей пускають та хати розбивають. І місто розбите, і села побиті - розруха страшна! Ми злякалися, і трусилися, спати було не можливо. В підвалі сиділи, а я взагалі ще каліка - в мене ревматоїдний артрит, взагалі в мене права сторона не працює ні рука, ні нога, око не бачить, і на вухо не чую. Я каліка після війни залишилася, ото такі діла.

Не було ні світла, ні води, зараз і газу немає: перебили. Наші давали гуманітарну допомогу, то ми раз отримали і поїхали. А тепер тут дають гуманітарну допомогу - ото так і перебиваємося.

Тут також гепають і ракети то літають. Як бехне, то кудись би і тікав, а я каліка - швидко не побіжу. Ото так і живемо з переляком, тиск в мене відразу хватає 200. Діти трішки легше переносять, а я в такому віці, що воно на мене швидко діє, мені 86 рік вже.

Як би війна сьогодні скінчилася, то ми б були такі раді, напевно б весь світ танцював! А коли вона закінчиться - ніхто не знає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій