Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Олександрівна Склярова

«Шокували люди, з якими ми жили, спілкувалися»

переглядів: 77

Поки в селище не долітали снаряди, Ольга Олександрівна з чоловіком ходили на роботу. Виїхали тільки після першого прильоту

Мені 39 років. Ми з селища Зарічне Донецької області.

24 лютого був звичайний день. Нас тоді ще не дістало. Збиралися на роботу, вже було тривожно. Був звичайний робочий день. У нас все почалося пізніше. 

До окупації можна було ще жити. Ми отримували гуманітарну допомогу, але вже тоді в аптеках майже нічого не було. Їжа була, вода - своя.

Ми виїхали вже в квітні, коли був вже приліт по селищу. До цього ходили на роботу, було чутно, але не було до нас ще прильотів. Ми виїхали ще до окупації - десь 16 квітня, а десь у двадцятих числах селище було вже окуповане.

Зараз ми в Полтавській області. 

Немає роботи, немає впевненості в завтрашньому дні. Хочеться повернутися до того часу, як все було до війни.

З окупованою територією зв'язок є: там залишилися рідні, знайомі, хто не хоче виїжджати. Шокували люди, з якими ми жили, спілкувалися і не очікували від них ножа в спину. 

Сподіваюсь на прогнози - хочеться швидкого кінця. Надіємося, що в цьому році війна закінчиться. Хочеться скорішої перемоги.

Ми повернемося додому, будемо відбудовувати те, що зруйноване. Бачу своє майбутнє в Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Зарічне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій