Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Кирєєнко

"Шкодую, що мене не було поряд"

переглядів: 26

81-річна жителька Маріуполя Світлана Кирєєнко померла 27 березня 2022 року від сильного стресу та нестачі медичної допомоги.

Шкодую, що мене не було поряд

Світлана народилася у Маріуполі. Жила у Кальміуському районі. Була енергійною, щирою, веселою. Разом із чоловіком виростила двох донечок. Тішилася внуками.

Жінка мала технічну освіту. До пенсії працювала на заводі «Азовмаш». Дуже любила читати, у неї була велика бібліотека класичної і сучасної літератури. Любила також співати – мала ідеальний музичний слух, кажуть рідні.

«Про таких людей говорять – талановита людина талановита у всьому: вона була гарна і любляча дружина, мати і бабуся, вишивальниця, швачка, мала неабиякі кулінарні здібності. Мама була відкритою людиною з великим серцем», – розповіла донька Інеса.

Коли почалася повномасштабна війна, Світлана Павлівна жила сама, хоча донька не раз кликала її до себе.

«Мама приходила до мене 4 і 5 березня. Я вмовляла її залишитися. Проте вона говорила: «А раптом хтось пограбує хату?» Я обійняла її тоді і сказала: «Мамо, я тебе дуже люблю. Я без тебе нікуди не поїду». А потім всі мости були підірвані. І більше дістатися до мами в Кальміуський район було неможливо», – розповіла Інеса.

Тільки коли донька виїхала з Маріуполя, змогла дізнатися, що 27 березня 2022 року її мама померла. У жінки закінчилися ліки, сталося два інсульти.

«Мама дуже хвилювалася за мене. Вона чула, як бомблять центр, де я жила. І вона це не пережила. Декілька днів мама лежала. За нею доглядала сусідка. Шкодую, що мене не було поряд. Я не була ані на її похороні, ані на її могилі», – сказала донька.

Світлану Кирєєнко сусіди спершу поховали на території дитсадка. Згодом перепоховали на Старокримському кладовищі поряд із чоловіком. У неї залишилися дві доньки, онука та два внуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій