Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Володимирівна Молочник

«Зараз живемо одним днем»

переглядів: 633

Я була вдома, коли все це починалося. У мене тоді була одна дитина, в травні їй виповнилося чотири роки. Я тільки поклала дитину, коли почав літати літак, це було пізно ввечері. Ми переживали за дитину, тому чоловік нас відразу ж вивіз із селища. Але ненадовго, нас не було всього місяць. Ми поїхали на машині в Артемівськ [Бахмут], а вже звідти на автобусі поїхали до брата в Запоріжжя.

Наш будинок постраждав в 2017 році. Я тоді була в пологовому будинку з другою дитиною, а старший син перебував з дідусем і бабусею.

Війна дуже вплинула на нас у фінансовому відношенні. Я не працювала, тому що я інвалід. У мене група, мені не можна працювати, міняли тазостегновий суглоб.

Звичайно, все змінилося через війну. Погляди і цілі стали іншими. Раніше ми жили, щось планували, а зараз живемо одним днем, думаємо, як завтра прогодувати дитину. Працює тільки чоловік, я на групі, отримую 1700 гривень. Нам цього не вистачає. Ми отримували грошову допомогу, тоді вона добре допомогла. Я якраз народила другу дитину.

В безпеки себе досі не відчуваємо. Мріємо, щоб ця війна закінчилася, щоб все було, як раніше. По-моєму, про це мріє кожен. У мене померла тітка, а я навіть її не провела; вона жила на тій стороні, а туди ніяк не можна дістатися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2017 2021 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 2017 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями сім'ї з двома і більше дітьми малозабезпечені діти перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій