Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зінаїда Сергіївна

«Рвалися снаряди, осколки летіли над головою чоловіка»

переглядів: 623

Зінаїда Сергіївна постраждала під час обстрілу Сєвєродонецька, була контужена. У 2021 році хоч стали стріляти далі і менше, пенсіонерка сприймає все це близько до серця.

Коли війна почалася, я на дачі була. Чоловік інфаркт переніс, і йому треба було на свіжому повітрі побути. Саме між Рубіжним і Лисичанськом ці дачі. Уночі почалися обстріли. Рвалися снаряди, осколки летіли над головою чоловіка. На дачі в іншому садівництві будиночок згорів, коли бомбили. Нас Бог милував, але однак це страшно.

Ми Богу молилися та в підвалах ховалися, поки це припинилося. Це ж так страшно, що не передати словами. Краще б ніколи не бачили цього й не чули! Як згадую – у мене сльози. Страх і тиск піднімається, як тільки почую гул – уночі прислухаюся до всіх звуків. Зараз із дачі чутно, коли починають бомбити ночами і днями. Ми й так скільки в підвалі просиділи ночей у 2014 році!

Живемо одним днем і все, немає майбутнього. Ніхто не думає про завтрашній день. Прокинулися – і слава Богу. Нічого немає хорошого, поки все гірше й гірше. Знову щось бомблять за 15 км, знову обстріли тривають. У 2014 році, коли летіли літаки, то скинули бомбу, тут було чутно. Я в кущах як упала, так і лежала, а потім гірше чути стала.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сєвєродонецьк 2014 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій