Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Дорош

"Розумієш, що гинуть люди і це важко сприймати та усвідомлювати"

переглядів: 16

Дорош Марія

9 клас, Андрушківський ліцей імені А. Н. Вітрука

Вчителька, що надихнула на написання – Марун Світлана Михайлівна

Війна. Моя історія

Війна. Страшне слово для кожної людини в минулому, але й в теперішньому часі, як би це сумно не звучало. Здавалося, що це сучасний світ і подібне трапитися не може, однак це відбувається з нами. Наша юна Україна пережила багато випробувань та має героїчну історію. І на даний час переживає лихо, яке зв'язано із українськими територіями, проте наш ворог не розуміє, що українська земля є українською. На окупованих територіях Луганська і Донецька, на мою думку, люди зомбовані путінським режимом ще з 2014 року. Війна тривала, але вона не так зачіпала області центру та заходу, та не потрібно вважати, що ми про неї забули. Але з початку 2022 року почалося повномасштабне вторгнення і це стосується всіх та кожного.

24 лютого 2022 рік 5 година ранку, Україна прокинулася від вибухів і новин, що розпочалася повномасштабна війна. То був четвер, я мала прокидатися о сьомій годині ранку, бо мені потрібно було йти до школи. Але за декілька хвилин до сигналу будильника, до мене зайшла бабуля і сказала:,,Машо, почалася війна ". Перша моя емоція була здивування та сміх, як би це дивно не звучало. Я не вірила, перепитувала чи правда це чи ні, чи якийсь жарт. А потім вчителька пише, щоб залишалися всі вдома, тому що війна. І тільки тоді я усвідомила всю ситуацію. Я почала телефонувати мамі, бо вона на той момент була на роботі в Житомирі . І я сильно хвилювалася за неї, чи все добре, чи нічого не трапилося. Коли мама сказала, що все добре, я повністю не заспокоїлася, в мене була присутня тривожність, і я досі в деяких випадках відчуваю її. Але я вірю в перемогу України, що війна закінчиться і все буде добре, і досі вірю.

Моє життя змінилося, але не сильно. На початку війни змінилося прийняття освіти, ми були на дистанційному навчанні і в цьому випадку є деякі відволікаючі моменти. Але зараз все налагодилося, звичайно, під час повітряних тривог ми спускаємося в бомбосховище. А все інше, напевно, не змінилося. Можливо, я цього не помічаю або не хочу помічати. Однак розумієш, що гинуть люди і це важко сприймати та усвідомлювати. Ось такі реалії сьогодення.

Отже, сьогоднішній світ непередбачений і готовим потрібно бути до всього. Тому що вчора не було війни, а сьогодні є і вона досі триває. Але, на мій погляд, потрібно жити та цінувати своє життя. Та здійснювати мрії, чекати перемоги й сильну, відновлену і нову Україну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Житомирська область 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій