Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
А. Черненко

«Росіяни воюють не з армією, а з мирним населенням»

переглядів: 64

Окупанти обстрілюють села, міста, змушують мирних людей кидати все і тікати, аби врятувати життя своє і дітей

Я, чоловік і двоє дітей живемо в селі Галаганівка Миколаївської області. Діти маленькі: дівчинці п’ять років, хлопчику - два. Чоловік має групу інвалідності, ми заробляли на життя домашнім господарством.

24 лютого ми прокинулися, зайшли в телеграм, а там - новини про те, що почалася війна. Спочатку у нас було тихо, а десь через тиждень чи два почалися обстріли. Найбільше мене шокувало те, що росіяни воюють з мирним населенням, а не з військовими.

З часом не стало світла, дітей лякали вибухи і ми виїхали у Вінницьку область. Було страшно їхати в невідомість але нас там дуже добре зустріли, допомагали – ми дуже вдячні усім.

Щойно наше село звільнили від окупації, ми повернулись додому. Звісно, страшно через обстріли, шкода, що у дітей немає нормального дитинства. Але ми сподіваємось, що більше не доведеться кидати домівку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаївська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій