Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Довженко

«Росіяни скидали фосфорні бомби на наші будинки»

переглядів: 101

Мені 47 років. У мене є чоловік і чотирнадцятирічна дитина. Ми - з міста Охтирки. Я працюю вахтовим методом у будинку для літніх людей міста Харкова. 

Ми живемо у приватному будинку. У перший день війни я наготувала їсти, щоб були запаси на деякий час. Продукти ми мали. Потім волонтери привозили гуманітарну допомогу. Воду мали завжди завдяки свердловині. 

Багато наших родичів живуть в росії. До війни ми нормально з ними спілкувалися, а зараз у них - своя правда стосовно війни. Тому склалося таке враження, що ті бомби, які летіли на нас, ми отримали від своїх близьких.

Під час бомбардувань ми ховалися у підвалі. Восьмого березня евакуювалися до Львова, бо злякалися фосфорних бомб, які росіяни скидали в нашому районі. Зі Львова поїхали у Францію. У травні повернулися додому. Собаку залишали свекрусі, а коли приїхали, забрали. 

Хочеться вже цього літа святкувати перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій