Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Олександрівна Гето

«Росіяни почали ходити по домівках і шукати військових»

переглядів: 19

Мені 32 роки. Ми з Мангуша Донецької області. Життя було мирним і добрим, все було прекрасно до приходу наших «визволителів». Ми щойно придбали дім. А зараз нам з маленькою дитиною доводиться переїжджати, десь щось шукати. 

Мій чоловік з 2015 по 2019 рік був військовослужбовцем, потім звільнився в запас. Коли зранку 24 лютого почали літати ракети, чоловікові зателефонував знайомий і сказав, що почалось повномасштабне вторгнення. Тому з шостої ранку ми були на ногах, а о сьомій ми з дитиною виїхали до моїх батьків у Запорізьку область. А чоловік у перший день поїхав на Маріуполь. 

Зараз ми у Львівській області. Виїхали на початку березня, коли село моїх батьків було окуповане. Росіяни почали ходити по домівках і шукати військових. Коли випустили першу колону з Маріуполя, в якій були наші родичі, то вони нас забрали з дітьми до Запоріжжя. Добирались полями, лісами, бо мости були підірвані, але інтенсивних боїв в Пологах, Оріхові, Куйбишевому ще не було. Ті міста ми проїхали.

Більше всього переживаю, що чоловік на війні. Це постійні нерви. Постійні переїзди, а я сама з малою дитиною. 

Мій маленький синочок вдома починав потроху розмовляти, а тепер знову мовчить. Лише тепер, після року затишшя, він почав потроху щось говорити. 

Моя сестра з чоловіком в Маріуполі дивом залишились живі і змогли виїхати в квітні. Вони нам показали фото і відео того, що відбувалось у Маріуполі: скільки людей там загинуло, скільки руйнувань! Оце мене сильно шокувало.

Коли ми переїхали у Львівську область, приємно здивувало, що нас із розумінням прийняли і сусіди, і всі люди. Постійно допомагали дитині і мені. 

Повинна бути тільки наша перемога, по-іншому ніяк. Дуже багато хлопців віддали своє життя. 

Я хочу чоловіка живого і здорового. Також хочу приїхати додому, щоб усе було, як до війни. Але зрозуміло, що наразі цього не буде. Плануємо доробити дім, поїхати відпочивати з дітьми. Живемо думками про перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мангуш 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій