Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Єременко

"Російський снайпер убив її пострілом у голову"

переглядів: 34

Тетяні Єременко було 46 років. Російський снайпер убив її пострілом у голову. Це сталося у Лісовій Бучі 24 березня 2022 року, коли Тетяна разом із дочкою та чоловіком поверталася від батьків. Вона померла на місці за тиждень до звільнення її рідного міста від російських окупантів.

Мама завжди оберігала мене

«Мама завжди оберігала мене. За хвилину до вбивства вона чомусь стала попереду, несвідомо закривши мене від кулі. Складно уявити, що коїлося у голові того, хто стріляв у нас», – сказала дочка Тетяни, названа на честь мами теж Тетяною.

Тетяна Єременко народилася та жила в Бучі. Закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, спеціальність – «менеджмент інформаційних систем». Працювала у Науково-дослідному інституті проблем військової медицини на посаді молодшої наукової співробітниці. Була репетиторкою з математики.

«Після мого народження мама пішла у декретну відпустку і багато займалася моєю освітою та розвитком. З 2014 року вона долучилася до місцевого волонтерського руху – там плели маскувальні сітки, робили суміші для готування їжі у польових умовах, також допомагали тваринам. Мама була небайдужою і до проблем забудови Бучі, відвідувала громадські слухання», – сказала дочка.

Родина Тетяни залишалася у Бучі під час російської окупації. Тетяна не хотіла покидати батьків, яких вона провідувала, починаючи від 8 березня й до останнього дня життя. Її квартиру від будинку батьків відділяла залізниця, поряд із якою росіяни облаштували штаб.

Після вбивства рідні поховали Тетяну на подвір’ї батьків. Коли Збройні Сили Україні звільнили Бучу, перепоховали на цвинтарі.

«Всі люди казали, що вона завжди була чесною і усміхненою, готова допомогти. Такою вона була і вдома. А ще мама дуже любила математику – вона не просто допомагала мені у школі розібратися з новими темами, але й бачила якусь особливу красу в закономірностях чисел і формул. Вона завжди вислуховувала мене, підтримувала. Ми любили разом дивитися фільми чи лекції на непрості теми і обговорювати їх. Дотепер складно повірити, що все це відбулося і що це неможливо змінити», – сказала дочка загиблої у листопаді 2023 року.

У Тетяни Єременко залишилася мама, чоловік і дочка. Її дідусь зник безвісти під час окупації Ірпеня. На листопада 2023 року рідні не мають про нього жодних звісток.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій