Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Гурінова

"Російські військові розстріляли автівку, вбивши усіх, хто в ній був"

переглядів: 75

33-річна Яна Гурінова загинула 5 березня 2022 року в Ірпені на Київщині. Вона з чоловіком та маленькою донечкою хотіла втекти з міста, яке перебувало під щільними обстрілами. Сім’ю Гурінових вивозив водій Зураб Григорян. На вулиці Університетській російські військові розстріляли автівку, вбивши усіх, хто в ній був.

Російські військові розстріляли автівку, вбивши усіх, хто в ній був

Яна народилася в селі Монастирище Чернігівської області. Зростала в місті Славутич. Була єдиною дитиною в сім'ї. Після закінчення школи вступила в Київський геологорозвідувальний технікум, а згодом в Міжрегіональну академію управління персоналом. Працювала в косметичній компанії – стежила за якістю продукції. Там познайомилася з майбутнім чоловіком Максимом. Спочатку пара орендувала житло, а потім батьки Яни допомогли придбати квартиру в Ірпені.

«Я запам'ятаю Яну життєрадісною. Коли вона познайомилася з Максимом, була неймовірно щасливою. Яна дуже хотіла дитину. Коли завагітніла, щастю не було меж», – розповіла сестра загиблої Оксана.

Яна любила вишивати бісером та нитками. Незадовго до повномасштабної війни подарувала мамі вишиту картину. Останні місяці життя Яна присвячувала материнству, піклувалася про маленьку донечку.

«Перед повномасштабною війною ми обговорювали, куди їхати в разі вторгнення. Яна не хотіла до батьків у Славутич, думала, що в Ірпені буде безпечніше. 24 лютого, коли все почалося, ми знову спілкувалися. Яна розповідала про вибухи. Кілька днів вони провели з Даринкою і Максимом на підлозі у ванній. З початку березня снаряди почали прилітати поряд із будинком», – розповіла Оксана.

5 березня родина спробувала виїхати. Робили це двічі. Першого разу потрапили під обстріл і повернулися у підвал до водія, який їх вивозив. Під час другої спроби окупанти розстріляли його, а потім почали розстрілювати автомобіль, який з'їхав у кювет.

«Після звільнення Ірпеня родичів знайшли в розстріляній машині. Вони були на задньому сидінні. Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину», – розповіла Оксана.

Сім’ю Гурінових поховали на Північному кладовищі за Броварами.

У Яни залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій