Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим

«Російські військові навіть унітази забрали»

переглядів: 130

Мені 45 років. Дружина трошки молодша за мене. У нас троє дітей. Ми з міста  Енергодар. Я працював на теплоелектростанції, дружина – на атомній станції. 

24 лютого дружина пішла на роботу. Я розвіз дітей: кого в садок, кого – в школу. А в обід забрав їх додому, бо тоді вже стало відомо, що почалася війна. 

Ми трохи пожили в окупації. Мене шокувала поведінка російських військових. Це не солдати, а грабіжники. Вони у нас на роботі навіть унітази забрали. 

Якось син сусіда прийшов приніс додому гранату. Вони з друзями гуляли в лісі, знайшли розтяжку й відрізали гранату. Це жах.

Ми забрали речі, які помістилися в авто й виїхали. Вранці приїхали у Василівку, а вже ввечері були в Запоріжжі. Там потрапили під обстріли – довелося бігти в укриття. Зрозуміли, що там залишатися небезпечно, тому переїхали в Тернопіль. Знімаємо тут квартиру. У перші дні дитина мене питала: «Тату, нас більше не будуть обстрілювати?».

Навіть після війни страшно повертатися додому. Після тих обстрілів, які зараз відбуваються, там залишиться чимало боєприпасів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Енергодар 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій