Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Роман Бикчанов

«Російська бомба упала неподалік Романа»

переглядів: 19

31-річного Романа Бикчанова російська бомба вбила 4 березня 2022 року у селі Красне на Чернігівщині. Без батька залишилося троє дітей: найстаршому на той час було вісім, наймолодшому ледь сповнилося два.

«Чоловік сказав мені: «Забирай дітей і їдь»

Того дня ворог обстрілював село з артилерії. Сусіднє Ягідне уже було в окупації. Родина вирішила, що залишатися з дітьми у будинку, який стоїть над центральною трасою, небезпечно. Дружина Тетяна з малечею та іншими родичами поїхала до оселі бабусі на околиці Красного

Роман із братом і дядьком спершу вирішили залишитися. Проте обстріли ставали дедалі інтенсивнішими і врешті він зібрався їхати до родини. Вийшов на вулицю. Намагався завести автівку, але не виходило. У цей час російський літак скинув на село бомби, одна з них упала неподалік Романа.

Роман Бикчанов народився у селищі Шават в Узбекистані. Коли мав 16 років, родина переїхала в Україну, де жили його дідусь і бабуся. Після школи відразу почав працювати. Одружився. Народилося троє дітей.

Роман багато працював задля блага родини. Їздив на КАМАЗі, маніпуляторі, а за кілька тижнів до повномасштабного російського вторгнення влаштувався заправником на АЗС.

Родина Бикчанових жила у Чернігові. А вихідні, свята та загалом вільний час проводили у Красному, де був батьківський дім дружини. Туди ж переїхали з рідними та друзями, коли почалася повномасштабна війна.

«Удома ставало небезпечно. Чоловік сказав мені: «Забирай дітей і їдь». А за 10-15 хвилин подзвонив його брат і сказав, що Роми більше немає… Діти приховують свій біль від мене. Іноді кажуть, що сумують за татом. Він дуже любив їх. Смачно готував страви на вогнищі. На нашому подвір’ї власноруч зробив тандир, випікав там, смажив. Нам усім його дуже не вистачає», – говорить дружина Тетяна.

Романа ховали 5 березня 2022 року на місцевому кладовищі під обстрілами. Після звільнення області провели ексгумацію і в квітні того ж року знову поховали в Красному.

У Романа Бикчанова залишилися дружина, діти та батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красне 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій