Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Петрівна Логвиненко

«Рідні не виходять з підвалу через обстріли»

переглядів: 66

Мені 57 років. Я жила в місті Пологи Запорізької області. Працювала бухгалтером. Коли в місто зайшли окупанти, сиділа з дітьми і внуками у підвалі. А потім ми виїхали увісьмох на одному автомобілі. Кішку й собаку залишили. Їх доглядають. 

Ми орендуємо квартиру в Запоріжжі й чекаємо, коли зможемо повернутися додому. Волонтери допомагають нам. Дали речі, бо наші залишилися вдома. 

На передостанньому блокпості окупанти хотіли забрати сина й онука на розстріл. Ми віддали останні гроші, щоб вони не чіпали їх і пропустили всіх нас. 

На другий день після нашого від’їзду окупанти приходили до нас додому з обшуком. У брата вже три місяці живуть росіяни. Вони зайняли будинки більшості жителів міста, користуються майном, усе вивозять та руйнують. 

Онука й батьки не захотіли виїжджати з Пологів. Сидять у погребі, бо обстріли тривають. А ще залишилася рідня в селі Інженерне. Теж з підвалу не виходять. Встановили в ньому пічку й ліжка.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій