Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія

«Рашисти навмисно бомбили житлові будинки і міські комунікації»

переглядів: 152

Лідія зрозуміла, що її не спасуть ніякі несучі стіни будинку, коли побачила «приліт» у сусідню п’ятиповерхівку і загиблих людей

Я жила у Лисичанську, працювала на Нафтопереробному заводі. Це був ранок. Вранці 24 лютого встала, збиралася на роботу. Але начальник подзвонив і сказав, що автобуси на завод не їдуть: почалася війна, і щоб ми були вдома. І десь вже о сьомій годині ми чули розриви снарядів. Ще далеко було, але ми вже чули. 

Жити у місті стало дуже важко. Не було ні води, ні газу, ні світла. Хоч і старалися комунальники ремонтувати, але рашисти бомбили по одних і тих же місцях: вони всю інфраструктуру розбивали, і не було ніяких комунікацій. 

Ми їздили в центр Лисичанська, там набирали воду. Мені було достатньо, бо я була сама. Донька з онучкою виїхали в Чехію, якось перебивалися. Ну, я не довго вдома побула: ми виїхали десь через два тижні після того, як все відключили, десь через два тижні ми виїхали.

Найбільше шокувало те, що випускали ракети з літаків по мирних будівлях. Попала ракета в п’ятиповерхівку поруч з нашим будинком. Видовище було страшне. Там загинули люди, двоє маленьких діток.

Ми як побачили ці руйнування, то вирішили, що не допоможуть нам ні несучі стіни, нічого, і вирішили виїхати.

Коли ми виїжджали, ще було нормально, до Кривого Рогу доїхали без пригод. Наразі я з невісткою і онучкою в Кривому Розі, а донька з онучкою в Чехії.

Коли війна закінчиться, я не знаю, але сподіваємося, щоб швидше. Мабуть, якщо будуть допомагати нам зброєю, то наші ЗСУ вигонять їх. 

Мріємо, як повернемося додому і будемо працювати, наводити порядки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лисичанськ 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими 2022 Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій