Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Борисівна Хвостик

«Ракета розбила нам сарай і машину, вбила собаку»

переглядів: 34

Сім’я з двома дітьми ховалась у підвалі, поки від обстрілів не постраждало все їх подвір’я

Мені 41 рік. Ми із Вербівки Харківської області. У мене є чоловік і двоє дітей. Коли росіяни окупували нашу територію, ми виїхали до Полтави, а як звільнили - ми повернулися назад у свій рідний дім.

Нас перший день застав на роботі. Я працювала медичною сестрою в Балаклії, була на зміні. Тоді якраз бомбили військову частину із літаків. Було дуже страшно - так для нас почалася війна.

Дякувати Богу, у нас були свої запаси, своя картопля. Також була своя вода, тільки те що не було світла. Газ у нас був коли ми ще тут проживали до окупації.  

Коли ми сиділи в підвалі вже майже місяць, до нас у двір прилетіла ракета: нам розбило сарай, розбило машину, вбило собаку. Тоді було ще декілька прильотів.

Найбільше шокувало, коли нас накрили "Градами". Добре, що ми з дітьми були в погребі. В хаті вилетіли вікна, було дуже страшно, і тоді ми вирішили виїхати.

Виїжджали своїм автомобілем через блокпост, через місто Балаклія. Слава Богу, нас пропустили. 

Коли ми повернулись додому, з 30 вересня, жили без світла. Газ тоді вже відремонтували, але у нас був генератор - так ми добували електрику.

Мій син - військовозобов’язаний, зараз воює. Я працюю, а от чоловік залишився без роботи.

Ми чекаємо, що війна якомога швидше закінчиться, щоб всі повернулися живі додому. Дай Бог здоров’я нашим хлопцям, щоб вони вистояли і привели нас до перемоги.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вербівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій