Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Володимирівна Скудар

«Район, в якому ми жили, стерли з лиця землі»

переглядів: 144

Мені 29 років. Я з Маріуполя. Працювала в районному суді, а мої батьки –  на комбінаті Ілліча. У 2018 році батько пішов до лав ЗСУ. Під час повномасштабного вторгнення тримав оборону Маріуполя, був на Азовсталі. У квітні він зник безвісти.

Не було харчів і води. Я погано почувалася, бо в мене був низький гемоглобін. 

Російська армія постійно обстрілювала місто. Район, в якому ми жили, стерли з лиця землі. Ми врятувалися завдяки тому, що батько відвіз нас у бомбосховище, що на комбінаті Ілліча. 

Наш автомобіль згорів. Якби не знайшлися люди, які нам допомогли, ми б, мабуть, не змогли виїхати з міста. Зараз знаходимося в Кіровоградській області. Після всього побаченого я хочу піти служити. Не можу залишатися осторонь, мене не так виховували.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2018 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій