Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Іванівна

«Просиділи в льохах вісім місяців»

переглядів: 627

Мешканка Станиці Луганської на тлі стресу отримала цукровий діабет, її діти, рятуючи онуків, розлетілися по інших містах. Досі Ніна Іванівна боїться гучних звуків і бачить уві сні обстріли.

До початку війни і зараз ми проживаємо в своєму будинку. Від першої до останньої хвилини були тут, нікуди не ходили. В результаті отримали купу проблем із здоров'ям, тому що бачили всі артобстріли. Тут межа неподалік в сторону Красної Талівки. Просиділи в льохах вісім місяців, не було світла. На грунті стресу з'явився цукровий діабет на додачу до всіх проблем.

Просиділи в льохах вісім місяців

Ми живемо зараз тут з чоловіком. Донька моя з чоловіком і онуком живуть в Сєвєродонецьку. Син жив тут, в Станиці, на сусідній вулиці. Його дружина померла, у нас онук, на той момент йому три з половиною роки було, і ми його виховували. Коли все це почалося, онучок наш настільки знав про ці обстріли і як треба бігти в льох, що на цьому грунті почав заїкатися. Ми синові сказали: «Бери все, що є, і бігом звідси, поки дитина остаточно не втратив здоров'я». И 26 серпня вони найняли машину, як були в шльопанцях, шортах і футболках, так і поїхали.

У перший день війни я лежала в лікарні з серцем. Перед 1 травня почали терміново виписувати всіх підряд. Доктор дала мені рекомендацію, щоб я кожні два тижні приїжджала здавати кров. А як я могла приїхати здавати кров, якщо міст підірвали і ніяких поїздок не могло бути?

Я хотіла б забути ці обстріли. Вони мені, як кошмар, сняться досі. І я здригаюся від будь-якого стуку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій