Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Антонович Ольховський

"Проблеми з продуктами вирішувались крадіжкою і мародерством"

переглядів: 54

24 лютого я перебував у селищі Ялта під Маріуполем і не відчув на собі події, які довелося пережити у місті. Моя родина у цей час перебувала у Маріуполі: дружина, дванадцятирічна дитина і син дружини від першого шлюбу. Ми мешкали в Центральному районі. 

Проблеми з продуктами вирішувались крадіжкою і мародерством. Друг розповідав, що пральну машинку з розбомбленого будинку повіз у найближче село і обміняв на продукти. Частину собі залишив, а частину роздав. 

У будинку на Черемушках жила моя колишня дружина. На подвір'ї там був басейн. Зазвичай ми його зливаємо, а тоді чомусь не злили. Всі сусіди ходили до нас по воду. Там була хороша, фільтрована вода.

15 березня ми з сином з Ялти поїхали машиною до Маріуполя забирати рідних. По дорозі були обстріли, дуже моторошно. Ми зібрались трьома родинами. Вони постійно перебували у підвалі, але не наважувалися виїхати, бо навколо все гриміло. Ми зібрались і швиденько виїхали з Маріуполя у колоні. Моїй родині пощастило евакуюватися без особливих труднощів. Коли ми перетнули блокпост у Василівці, після нас почали стріляти. Ті люди, які стояли у черзі за нами, постраждали.

Наше майно все побило, порозбивало. Родину розкидало по всьому світу. Найближчі поряд.

Тепер ми мешкаємо в Києві. Тут жила дочка, вона виїхала за кордон. Час лікує - події, які з нами відбулись, потроху забуваються. 

Боляче спілкуватися з тими, хто залишився в Маріуполі. Люди радіють, що відновили водопостачання, дали газ і світло.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій