Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Антонець

"Пробач, Док, що не змогли дістатися до тебе і допомогти"

переглядів: 109

67-річний Сергій Антонець загинув 4 квітня 2022 року в Лівобережному районі Маріуполя. Він повертався додому після виснажливої зміни в лікарні й потрапив під обстріл. Сергій отримав смертельні осколкові поранення.

Пробач, Док, що не змогли дістатися до тебе і допомогти

«Новина про загибель ще одного мого друга, нашого улюбленого Дока, прийшла до мене на недільному служінні, за десять хвилин до моєї проповіді… Разом із ним ми підкорювали гірські вершини. Плакали від щастя та втоми після сходження на Ельбрус, Кіліманджаро... 4 квітня 2022 року він не повернувся додому. Через 10 діб його тіло знайшла і поховала дружина. Пробач, Док, що не змогли дістатися до тебе і допомогти. Ми справді намагалися», – написав волонтер, капелан «Батальйону Маріуполь» Геннадій Мохненко.

Сергій Антонець – відомий у Маріуполі лікар-уролог. Багато років працював у міській лікарні №4. Сергій також був учасником ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

«У 1986 році він добровільно записався до 1-го медичного загону, сформованого в Маріуполі. Уже з 8 травня надавав медичну допомогу населенню й організовував евакуацію у зоні відчуження. Там отримав велику дозу опромінення. Здоров’я Сергія Миколайовича погіршилося. Він отримав групу інвалідності, але продовжував працювати лікарем. Був відзначений багатьма нагородами за участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», – розповів голова Маріупольської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Сергій Нехаєвський.

Після початку повномасштабної війни, коли в рідній лікарні Сергія Антонця майже не залишилося лікарів, він продовжував надавати допомогу маріупольцям. Не виходив з медзакладу по кілька діб.

Сергія пригадують чудовою людиною, фахівцем від Бога. Завзятим альпіністом, музикантом. Дбайливим чоловіком і батьком. Він мав активну життєву позицію. Любив Україну.

Сергія Антонця поховали на Новотроїцькому цвинтарі.

У загиблого залишилися дружина і діти.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріл донецького аеропорту Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій