Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Антон

«Прилітало на м’ясокомбінат, хлопчика у школі вбило»

переглядів: 623

Залишитися в місті, охопленому військовими діями, свого роду подвиг. Антон не скористався можливістю стати переселенцем і, переживши страх війни, дочекався мирного неба над Бахмутом.

Раніше, коли я чув про війну, до 2014 року це було одне. А коли торкнулося саме мене, безпосередньо моєї сім’ї, це було зовсім інше. Мені стало страшно. Я почав розуміти людей із Чечні, із того ж Афганістану. Я уявляв, як це, коли над головою літають літаки, бахає. Хоча тут сильних бойових дій не було, слава Богу, але було страшно більшою мірою за сім’ю, за дітей.

Прилітало тут на м’ясокомбінат, тоді хлопчика у школі вбило. По-моєму, це був «Град» або «Смерч», я точно не знаю. Там школа й садочок поряд, я дитину із садка забрав, приїхав додому, і через двадцять хвилин це все сталося. Там діти гуляли на території садка, хлопчика посікло осколками, він помер. По-моєму, жінка із садка бігла за дітворою, її теж вбило. Так люди розповідають. На власні очі я бачив тільки здалеку, як летіло, лягало, із якого боку.

Прилітало на м’ясокомбінат, хлопчика у школі вбило

Був великий страх. Їхати нікуди не збирався, хоч і була можливість. Але залишати своє житло та їхати незрозуміло куди, не хотілося. Я тут народився, тут живу. Так, у ті роки з продуктами було сутужно. З водою – ні, електрика теж постійно була. Через рік, коли почали щось ремонтувати, лопнула труба, і три місяці влітку ми без води просиділи.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2014 Текст Історії мирних чоловіки молодь діти 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій