Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ксенія Цатурова

"Прикрила собою пʼятирічного сина, а сама загинула"

переглядів: 42

Життя 36-річної Ксенії Цатурової відібрали російські окупанти 7 березня 2022-го. Вона разом із рідними їхала в цивільній автоколоні до Києва. Поблизу заправки між селами Мила та Гореничі по машині, в якій була Ксенія, російські військові відкрили вогонь. Жінка прикрила собою пʼятирічного сина, а сама загинула.

Прикрила собою пʼятирічного сина, а сама загинула

«Невістку одразу вбило. Машина заглохла… Син вибіг, підняв руки, почав кричати, що тут діти. Вони його застрелили. Є кадри, де це все видно: він вибігає і зразу падає. Потім підбігли окупанти й витягли з машини тітку Максимового однокласника та мого онука. Повели до ями, хотіли розстріляти… Тітка була поранена, почала кричати. Окупанти покликали офіцера. Він підійшов, сказав - відпустити. Так внук дивом залишився живий», – сказав Сергій Іовенко, свекор Ксенії.

Ксенія Цатурова була родом із Криму. Там зростала і навчалася. Згодом приїхала до Києва. Працювала менеджеркою в туристичній агенції. На роботі й познайомилася з майбутнім чоловіком Максимом Іовенком. Подружжя виховувало сина Гордія. Ксенія приділяла йому багато уваги. Разом вони розмальовували, щось клеїли, навчались.

«Ксенія була дуже доброю і спокійною», – розповів свекор Сергій.

Коли почалася повномасштабна війна і російська армія почала атакувати столицю, Ксенія з рідними поїхала на дачу біля села Мила Бучанського району. Однак вже невдовзі ворог зайшов в Ірпінь і Бучу, через сильні обстріли зникло світло, магазини поряд перестали працювати. Ксенія Цатурова з рідними ховалася в підвалі, врешті сім’я вирішила повертатися до Києва. Дорогою додому її та чоловіка вбили окупанти.

У Ксенії Цатурової залишилися батьки, брат і син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій