Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Задорожняк

"Прийшли до неї додому, кілька днів мучили"

переглядів: 35

Тетяну Задорожняк вбили у березні 2022 року в селищі Макарів на Київщині. Російські окупанти прийшли до неї додому, кілька днів мучили.

Прийшли до неї додому, кілька днів мучили

«Водили туди-сюди, як живий щит, прикривалися», – сказала сусідка загиблої, Світлана.

Один із окупантів чіплявся до Тетяни, вона відбивалася, і її вбили. Це трапилося 15 березня 2022-го.

Тіло спершу прикопали на території котеджного містечка, згодом – після того, як Київщину звільнили Збройні Сили України, – перепоховали на кладовищі в Макарові.

«Коли тільки почалося повномасштабне російське вторгнення, я телефонував їй і казав, щоби вона виїздила до мене у Чернівецьку область. Тетяна відповіла, що хату не залишить. Я би й іще наполягав, якби знав, що таке буде... Підтримував з донькою зв'язок до 3 березня, поки була можливість, поки там було світло», – розповів батько Тетяни, Іван.

Тетяні Задорожняк було 38 років. Вона народилася у місті Свердловськ на Луганщині. Із часом батьки розлучилися. Тетяна з братами залишилася жити з мамою. Вона добре навчалася та закінчила школу зі срібною медаллю. Невдовзі брати Тетяни переїхали до Росії, потім і вона з мамою. Здобула там юридичну освіту.

Після одруження переїхала на Київщину – разом із чоловіком придбали дім у Макарові. У селищі Тетяна жила останні десять років. Мала власну справу – організовувала дитячі святкування. Потім бізнес продала і працювала в компанії, що займалася встановленням натяжних стель. У вільний час доглядала декоративні дерева, мала парник біля дому, піклувалася про собаку та кота.

У 2019-му помер чоловік Тетяни. Коли почалася повномасштабна війна, вона була вдома в Макарові сама.

У Тетяни Задорожняк залишилися батько, мама, брати і племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макарів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій