Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра

«Повз наше подвір’я йшли колони російської техніки»

переглядів: 53

Мені 37 років. До 2014 року я мешкала з сім’єю в місті Ясинувата Донецької області. Зараз живемо в Сумської області. Коли виїжджали, донці було три місяці, а сину – шість років. Тоді йшли бої в Донецькому аеропорту. Ми добре чули їх. Коли покинули домівку, то морально стало легше, але матеріально було тяжко.

24 лютого минулого року, коли я збиралася на роботу, зателефонували знайомі й сказали, що почалася війна. У перші дні було неможливо виїхати на роботу. Магазини не працювали. Вісім діб не було світла. Оскільки ми мешкаємо в селі, то у нас були продукти. Воду набирали з криниці.  

Ми навіть не намагалися вибратися, тому що це було небезпечно. Російські військові перекрили всі дороги навколо нашого села. 

Повз наше подвір’я йшли колони російської техніки. Ми ховалися в підвалі. Добре, що вони не зупинялися. У нас майже не було бойових дій. 

Ми возили їжу нашим військовим на блокпости. Діти плели у школі маскувальні сітки, односельчани збирали овочі для військових. 

Хочеться, щоб швидше закінчилася війна, і щоб наша країна процвітала. У Ясинуватій залишився наш будинок, але ми будемо жити тут.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ясинувата 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій