Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Пелешанко

«Повномасштабна війна показала нашу згуртованість, непохитність й звитягу»

переглядів: 13

Пелешанко Тетяна, студентка 2 курсу Відокремленого структурного підрозділу Рівненського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України

Вчитель, що надихнув на написання есе - Кристопчук Тетяна Євгенівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Здавалося б про що має думати дівчина в 17 років, мабуть, про безтурботне життя, подорожі, нові знайомства, друзів та перспективне майбутнє. Як би абсурдно це не здавалось, проте, війна у ХХІ столітті перевертає все з ніг на голову. Зокрема, мої думки, погляди на життя і раніше побудовані плани.

Чесно кажучи, мені дуже прикро, що протягом всього мого свідомого життя, процесу дорослішання я спостерігаю, як мій народ бореться за волю. Та що ж тут приховувати, взагалі за право на існування.

Проте, починаючи з революції гідності по сьогоднішній день в моїй голові жодного разу не промайнула хоч на мить думка про те, що все це дарма і нічого не зміниться. Непокірність, жага справедливості, працьовитість і гострий розум українців завжди надихали мене. Повномасштабна війна показала нашу згуртованість, непохитність й звитягу.

Як би самозакохано це не звучало, але я з впевненістю можу сказати, що у свої 17 років в мене є чітко сформована громадянська позиція. Я цікавлюсь станом справ на зовнішньополітичній арені, економічними процесами в середині держави.

Я, як і всі, мрію про спокій, цілісний кордон, відсутність небезпеки, про нормальне мирне життя. Я настільки пишаюсь тим, що я українка, що з-поміж безлічі країн на різних материках, якби можна було б обирати місце, де народжуватись, я б все одно обрала Україну. Тут все інакше: рідна земля, безмежної краси природа, навіть, пташки співають інакше. Це все настільки відгукується в серці, що бракує слів, щоб передати все захоплення, яке я відчуваю щодня. Та чи не найбільшою гордістю для мене є люди, які тут живуть.

Кажуть, що в найскладніші часи в людині проявляються найкращі якості. Я пишаюсь тим, що живу в один час з такими видатними особистостями, що мені, здається, що нас чекає світле майбутнє. Шкода тільки, що такою ціною.

Як громадянка суверенної держави, я обіцяю робити все можливе, щоб докладені зусилля моїх пращурів і тих, хто бореться сьогодні, не були марними.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Рівне 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій