Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Іванівна Федоренко

«Потрібно з нуля налагоджувати побут, купувати необхідні речі»

переглядів: 108

Мені 52 роки. Я жила в Маріуполі. За освітою – юрист. Напередодні війни приїхала у відпустку в Одесу. Зранку 24 лютого чула вибухи. Добре, що тут живе моя донька. Я залишилася в неї. 

Рідні були в Маріуполі. Я зверталася до знайомих і волонтерів з проханням вивезти їх звідти. У березні вдалося це зробити. 

Мене шокує ставлення росіян до нашого народу. Вони, як варвари, прийшли на нашу землю. Мати розповідала, як окупанти з літаків бомбили Маріуполь. Для них немає нічого святого. Вони цілеспрямовано вбивають мирне населення. 

Родичі і друзі жили в достатку, а тепер їм тяжко. Оренда житла коштує дорого. Потрібно з нуля налагоджувати побут, купувати необхідні речі. Мені також довелося купувати одяг і предмети побуту. 

Я щодня молюся, щоб нашим військовим вдалося швидше вигнати ворогів з нашої країни. Перемога обов’язково буде за нами, бо ми захищаємо свою землю. Ми повинні зупинити війну й відбудовувати нашу могутню, квітучу державу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій