Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар'я Матвійцева

"Потрібно вчити та культивувати українську мову – це наша рідна мова, наше все!"

переглядів: 13

Матвійцева Дар'я

9-д клас, комунальний заклад загальної середньої освіти "Ліцей №17 Хмельницької міської ради"

Вчителька, яка надихнула на написання – Сумішена Лариса Вікторівна

Моя Україна майбутнього

“Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути”, - писав В’ячеслав Липинський.

Майбутнє України – це країна без терору, війни та конфліктів, це країна де немає корупції, де належна влада, яка робить все для громадян. Це країна, яка виходить на найкращі рейтинги : з економіки, з безпеки та охорони здоров’я,

найкраща за рівнем грамотності. Але найголовніше – це все - таки, щоб був мир.

Що для мене мир? Мир – це не лише країна без війни. Це – свобода слова, гідності громадян. Право кожного українця будуть враховані та гарантовані державою. Про щастя та мир мріють вже дуже давно. Усе життя України, росія забирала території, щоб здобути більше грошей. З 2014 року забрала наш Крим, а в 2022 році почала повномасштабне вторгнення в Україну. Ще з давніх-давен росіяни забороняли багато раз українську мову, забороняли друкувати українські книги та переслідували українських письменників, які хотіли незалежності України. У ХХ ст. українська мова не заборонялася, як потім росія почала знищувати українську інтелігенцію і нав’язувати українцям російську мову та святкування за російським календарем. Вони призначали посади росіянам в українським містах. І тому

я вважаю, що в майбутньому, в Україні, люди мають, виключно, святкувати за старими українськими датами.

А українська мова - вона важлива! На жаль, ще досі є люди, які розмовляють російською мовою та які не поважають себе та свою країну. Психологи кажуть: “Поважай себе - і тебе поважатимуть інші”. Так чому досі люди розмовляють мовою окупантів і не звертають на це уваги? Потрібно вчити та культивувати українську мову - це наша рідна мова, наше все!

Після перемоги я буду продовжувати донатити на відбудову України.

Усі ми з сім’єю, родичами та друзями поїдемо на море, але не за кордон, а в Крим, наш український Крим. Я хочу відвідати усі області, усі 24 області нашої неньки.

Побачити неймовірні краєвиди, насолоджуватися природою, мистецтвом та старовинною архітектурою.

У майбутньому наша Україна стане найсильнішою та найкращою, з новими досягненнями та цілями в майбутнє. Єднання українців в 2014 році не дало нашій неньці звернути з європейського, демократичного шляху розвитку. Народ об’єднався та відстояв і продовжує відстоювати свої права, попри усі накази режиму. Українці складають тяжкий та довгий іспит з виживання. Наша біль кличе до помсти окупантам за кожне забране ними життя. Ми “сила нескорених”, і тільки ми переможемо цю війну. Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Хмельницький 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій