Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Гребешкова

"Поряд з Оленою загинув її тесть"

переглядів: 53

64-річна Олена Гребешкова загинула 23 травня 2023 року в Авдіївці на Донеччині. Російська армія вкотре завдала удару по місту. Обстріл зруйнував житлову багатоповерхівку, на першому поверсі якої перебувала Олена. Поряд загинув також її тесть.

Поряд загинув також її тесть

Олена Гребешкова була вчителькою російської мови і літератури, а також класною керівницею в Авдіївській школі №2.

«Олена Іванівна – моя улюблена вчителька, класна керівниця, ми її називали наша шкільна мама», – написала колишня учениця Юлія Носенко.

«Справедлива, весела, добра, розумна, прекрасна організаторка, людина з великим серцем… Наша світла дорога людино, ти залишишся в нашій пам'яті талановитою вчителькою, вірною подругою і порядною людиною. Ми будемо тебе пам'ятати, поки живі», – написали колеги та знайомі Олени.

«Олена Іванівна була моєю класною керівницею у 1989-1991 роках. З 2015 року я виїхала з Авдіївки через втрату житла. З того часу минули роки, але в мене досі про неї лише теплі й гарні спогади. Важко спостерігати, що відбувається з Авдіївкою, бо місто – це і є люди, це ж не лише територія. А люди гинуть», – розповіла Наталія, колишня учениця Олени.

Від початку повномасштабної війни Олена Гребешкова з родиною залишалася в Авдіївці. Після трагедії 23 травня її чоловік Сергій і донька Ангеліна зі своєю сім'єю евакуювалися.

В Олени Гребешкової залишилися чоловік, донька, онука і зять.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій