Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Вітальєва

"Поряд загинули її чоловік та зять"

переглядів: 55

63-річна Ірина Вітальєва загинула 14 січня 2023 року під час обстрілу російською армією житлового будинку на вулиці Набережна Перемоги у Дніпрі. Поряд загинули її чоловік та зять. Той обстріл відібрав життя ще 43 людей.

Поряд загинули її чоловік та зять

Ірина народилася у Кемеровській області РФ. У дитинстві разом із батьками переїхала в Україну – до міста Першотравенськ на Дніпропетровщині. Там ходила до школи, а далі навчалася за спеціальністю «бухгалтерський облік». До виходу на пенсію у 2022 році працювала бухгалтеркою на шахті, де і познайомилась із чоловіком Віктором. Влітку любила проводити час на дачі, ходити по гриби до лісу.

Наприкінці 2022 року Ірина та Віктор придбали житло в Дніпрі на вулиці Набережна Перемоги, 118. Хотіли переїхати ближче до дітей, допомагати з онучками. Увечері 13 січня 2023 року подружжя приїхало до міста з Першотравенська, а наступного дня разом із зятем Євгеном пішли до нової квартири, де планували починати ремонт. Саме тоді по будинку і влучила російська ракета.

«Мама була достатньо сильна та строга жінка, робота залишила свій відбиток на її характері, але водночас вона залишалася доброю та ніжною», – розповіла Світлана, донька Ірини Вітальєвої Світлана.

У Ірини Вітальєвої залишилася старша донька Світлана, онучки Кіра та Марія, молодша донька Анна.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій