Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Андріївна Кривобок

«Поряд з моїм будинком розірвалась бомба»

переглядів: 70

Я жила у Маріуполі з чоловіком. Наш мікрорайон обстрілювали з першого дня війни. Мої діти з онуками виїхали в середині березня, бо їхні квартири та машини згоріли. Я залишалась та чекала на закінчення цього жаху. Поряд с моїм будинком розірвалась бомба, після чого мого чоловіка паралізувало через інсульт. Лікарів у місті вже не було, тому ніяк допомоги я йому не могла. Три місяці я сиділа поряд з ним, ці три місяці ми не купались. Спуститись у підвал не могла, бо не уявляла, як покину чоловіка одного.

Іноді я виходила на двір, аби набрати гарячої води у сусідів, які готували їжу на багатті. Продуктів у нас майже не було, ми сиділи голодні.

Син домовився з перевізниками, щоб мене з чоловіком вивезли з міста. Троє діб ми ночували у полі через великі черги з машин. Згодом нас пропустили й ми дісталися Запоріжжя. Мого чоловіка забрали у лікарню, але допомогти йому вже не змогли через те, що у Маріуполі йому не надали своєчасно медичну допомогу. За деякий час він помер. 

Зараз я живу у Смілі, орендувати житло мені допомагають діти, але живу одна. Я чекаю на перемогу України та мрію повернутись додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій