Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Аксенченко

"Поряд з Анною загинула також її сестра-близнючка Юлія"

переглядів: 115

14-річна Анна Аксенченко загинула 27 червня 2023 року, коли російські військові завдали ракетних ударів по центру Краматорська та селищу Біленьке, що неподалік. В епіцентрі вибуху опинилися заклад громадського харчування, житлові будинки та інші приміщення. Цей обстріл відібрав життя 12 людей. Поряд з Анною загинула також її сестра-близнючка Юлія.

Поряд з Анною загинула також її сестра-близнючка Юлія

Анна Аксенченко закінчила восьмий клас школи №24 в Краматорську. 4 вересня 2023 року їй мало виповнитися 15. Анна любила фотографуватися. Як і її сестра Юлія, з якою вони проводили чи не весь час разом.

Після початку повномасштабної війни сестри переїхали з Краматорська у більш безпечне місце. В рідне місто навідалися за кілька днів до трагедії...

«Анна та Юлія були старанними ученицями, гарно малювати, тому допомагали з оформленням шкільних свят. Вони – близнючки й зовні були дуже схожі, але характери в них різні. Аня була більш пряма, а Юля – трохи тихіша. Аня завжди її підтримувала та допомагала», – розповіла Людмила Осадча, директорка школи, де вчилися сестри.

«Дівчата були дуже товариські, приємні в спілкуванні, завжди допомагали моїй доньці з домашніми завданнями. Навчання було онлайн, тому здебільшого спілкувалися в чатах. Цього року їх звели в один клас. Такі веселі були…», – розповідає Марина, чия донька навчалася з сестрами Аксенченко.

В Анни та Юлії залишилися батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій