Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Гузь

"Поряд із ним не стало дружини та їхнього маленького сина"

переглядів: 36

Дмитро Гузь загинув унаслідок російського удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня 2023 року. Поряд із ним не стало дружини Анастасії та їхнього маленького сина Макара. Родина мешкала у будинку на Набережній Перемоги, де російська ракета того дня відібрала життя 46 людей.

Поряд із ним не стало дружини та їхнього маленького сина

Дмитрові було 36 років. Він родом із міста Токмак. У 2014-му переселився у Дніпро до своєї майбутньої дружини Насті – вона тоді була студенткою другого курсу в інституті фізичної культури. Через чотири роки пара одружилася, а у 2021році народився син Макар.

У рідному Токмаці Дмитро Гузь працював у поліції, мав звання лейтенанта, а переїхавши до Дніпра, відкрив власну справу – займався системами кондиціонування. Був успішним, працьовитим і відповідальним. Рідні розповідають, що Дмитро завжди приходив на допомогу навіть незнайомим людям. Обожнював футбол, займався ним із дитинства. Коли на світ зʼявився син, мріяв колись відвести і його на заняття футболом. У свої півтора роки Макарчик мав понад 10 різних м'ячів у квартирі – це були його улюблені іграшки.

«Діма був позитивним, добрим, усміхненим, мав багато друзів. Дуже любив свою родину і весь вільний час присвячував Макару і Насті», – розповіла теща Дмитра Гузя, Ольга Ігнатенко.

У Дмитра залишились батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій