Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Володимирович Мартинов

«Поряд були прильоти. Дім трусився»

переглядів: 89

Вся родина Володимира жила під обстрілами на початку війни. Йому самому з дружною довелось виїхати з Миколаєва до сватів у село

Я приїхав у Миколаїв у 1984 році. Працював на Чорноморському заводі, ми кораблі будували. Троє дочок в мене: всі заміжні, всі пороз’їжджалися.

24 лютого зранку ми почули вибухи – обстріляли військовий аеродром. Але ми не зрозуміли, що то було, вийшли на роботу, працювали. Наступного дня ми вже не пішли на роботу, бо росіяни почали бомбити місто. Потім і до нас почало долітати, дім трусився. Зять з дочкою забрали нас у село до батьків зятя. Ми тут квартиру винаймаємо, звикаємо до нового життя. Але вдома краще, додому тягне.

Інша наша дочка в Матвіївці, там теж вибухи чутно, вони нервують, ночами не сплять. Ще одна донька у Вознесенську, теж там бомбили. Вони ховалися, в підвалі жили та мерзли.

Я не розумію як росія могла напасти на Україну. Це ж вважайте, що брат на брата пішов. Сестра моєї жінки живе в росії. Вона не вірила, що у нас тут війна. Коли їй почали фото присилати і відео з руйнуваннями, вона зрозуміла, що коїться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій