Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Цовма

"Поранення були незначні, він міг би жити"

переглядів: 185

Олександр Цовма мав інвалідність з дитинства. Жив у військовому містечку в Гостомелі зі старшою сестрою та родиною племінниці, був безробітним, допомагав рідним по господарству. Олександра вбили російські військові – пострілом у потилицю. Йому було 49 років.

Поранення були незначні, він міг би жити

24 лютого 2022 року, коли почалася повномасштабна війна, Олександр із родичами перебрався до приватного будинку в районі Кимерка. Наприкінці лютого у цей дім поцілив снаряд. Олександр отримав осколкове поранення. Племінниця Олена знайшла волонтера, який 1 березня під обстрілами погодився відвезти його в лікарню на вулиці Свято-Покровській. Третього березня російські військові вивели Олександра з лікарні в гараж і застрелили. Загалом там було вбито 11 мирних мешканців.

«Коли після звільнення Київщини тіло дядька знайшли українські військові, стало зрозуміло, що в лікарні йому надали необхідну допомогу. Поранення були незначні, він міг би жити», – сказала племінниця вбитого, Олена.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій