Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло

«Половина нашого будинку згоріла»

переглядів: 102

Мені 76 років. Я жив з дружиною в місті Сєвєродонецьк. Коли почалася війна, дружина перейшла у підвал, а я залишався у квартирі, на третьому поверсі. Не дуже злякався, бо не вірив, що війна буде настільки жорстокою і так затягнеться. 

25 лютого зникло опалення. Магазини зачинилися. Інколи підвозили хліб, але ми не ходили по нього через постійні обстріли. 

Ми виїхали 17 березня. Помітили, що упродовж тижня з десятої до тринадцятої години було затишшя, і скористалися цим. У нас є власне авто. Ми забрали речі й поїхали. Близько 15 годин добиралися до Полтави. Дорожніх знаків з назвами населених пунктів не було. Ми питали дорогу у зустрічних і орієнтувалися по карті. 

На наших очах загинуло багато людей. Хоронили загиблих у дворах. В місті зараз чимало могил. 

Зараз винаймаємо маленьку кімнату. Тепло, газ, світло в будинку є. Живемо на пенсію. А вдома були запаси на зиму: ми ходили в ліс по гриби та ягоди. Плануємо повернутися одразу після нашої перемоги. Щоправда, половина нашого будинку згоріла. На третьому поверсі, з правого боку, квартира розбита. У нашій – немає вікон, балкон пошкоджений. Після дощів помешкання, мабуть, взагалі не придатне для життя. 

Я переконаний, що перемога буде за нами. Росії доведеться відшкодувати всі збитки, відбудувати міста й села.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сєвєродонецьк 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій