Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Оводюк

"Політика москви протягом усієї історії щодо українців не змінилася. Це політика геноциду"

переглядів: 113

Оводюк Владислав

11 клас, Мирненський ліцей Біляївської міської ради

Вчителька, що надихнула на написання: Чорноус Наталія Миколаївна

Конкурс есе «Чому бути українцем – це моя суперсила»

Я пишаюся тим, що я українець. Наша країна дуже сильна і велика. Ми можемо пишатися своєю історією, культурою та іншими досягненнями.

Спогади про минуле займають особливе місце. Радощі і страждання, давні і незабутні, вони зігрівають і тривожать душу, змушують "замислитися і по-новому поглянути на, здавалося б, незаперечні факти". І вони перевертають наші душі догори дригом, стукаючи в наші серця прахом мільйонів українців, які були вбиті, закатовані, але не знищені ментально. Це генетична пам'ять нашого роду, наша українська генетична пам'ять, де лелека гордо розправляє крила. Лелека - наш тотемний птах, наш оберіг. Кажуть, що будинок на даху, де лелеки годують своїх пташенят, ніколи не буває в біді.

То в чому ж секрет українського козацького духу, який пройшов крізь віки і є невмирущим донині?

Духовність, віра, дух свободи, гостре відчуття необхідності боротьби за справедливість - ось основні камені непереможності українського козацького духу.

"Протягом усієї історії "нібито братнього існування" політика Москви щодо українців не змінилася. Це політика геноциду. Деспотизм і агресія, кров і сльози матерів, розстріли і ГУЛАГи, голод і обман, здирництво і крадіжки.

Історія Московії - це суцільна фальш і брехня, а її спосіб життя - це маска, змінена для обману тих, хто не усвідомлює незмінного і жахливого змісту, що ховається за формою.

Бути українцем - це дуже велика відповідальність. Наш народ сильний духом і завжди підтримує один одного, що б не сталося. Зараз наші воїни захищають нашу землю, деякі з нас є волонтерами, наші діти навчаються, малюють патріотичні малюнки та пишуть слова подяки.

Ми всі - одне ціле. Ми повертаємося на своє історичне місце в серці Європи. Ми повертаємося у вільну і непереможну країну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирне 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій