Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Бараненко

«Подруга кричала в трубку, щоб я із сином терміново виїжджала, зараз буде обстріл»

переглядів: 747

У мене було 8 хвилин. Саме за стільки часу приїхало таксі. А за півгодини до цього я замішувала млинці, поки мені не зателефонувала подруга і не стала кричати, щоб ми із сином виїжджали, бо зараз у нас будуть обстріли. Вона мені кричала в трубку, що у них горить вже заправка, школа й супермаркет. А потім я побачила чорне небо від ворон і почула «бахи», що віддають луною.

Ватяні ноги, нудота і потрібно було щось робити. Я набрала номер таксі та збиралася за 8 хвилин. Ми їхали порожнім містом, підбираючи й підвозячи по ходу якихось людей. Я їхала до брата. Я тоді не знала, що там теж буде «весело».

Наступного ранку ми виїхали на море. І у нас не було валізи. Був пакет з документами, куртка, купальник і ноутбук.

Мій чоловік не поїхав з нами, бо вдома були кіт, кішка та п’ятеро ще сліпих кошенят. Він розповідав, як вони всі разом під час обстрілів сиділи. А коли кота викинуло вибуховою хвилею, чоловік його під обстрілами добу шукав. Знайшов під будинком в кущах.

У мого брата був неймовірної краси акваріум, і він перший час просив годувати рибок. Постійно запитував не про речі, які залишилися у квартирі, а про рибок. Але квартира була недалеко від аеропорту, і їздити, щоб годувати рибок, ставало все небезпечніше. І брат припинив просити, але я бачила, як йому було боляче.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій