Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Петрівна Чорноштан

«Майже два роки я пробігала у льох. Від страху і плакала, і кричала»

переглядів: 414

Валентина Петрівна хоче викреслити з пам'яті два перші і найстрашніші роки війни, але не може. Через обстріли, які і досі тривають.

Коли війна почалася, це було щось страшне! Ми від страху і плакали, і кричали, і по підвалах ховалися... Я сама жила, чоловік помер, діти поїхали. Під обстрілами бігала у льох, так і моталася весь 2014 та 2015 роки. Хотілося б усе забути, та тільки в нас досі обстріли бувають і стіни тремтять.

Жити стало набагато гірше, ніж до війни. Тепер газу дають мало, ми весь час мерзнемо. Пенсії вистачає лише на продукти та ліки. Добре, якщо діти підкинуть ще щось.

Дуже допомагала нам гуманітарна допомога від Ріната Ахметова. То були основні продукти, а нам їх просто так давали. Спасибі всім, хто нам допоміг від щирого серця.

Мрію про мир, хочу дожити до того часу, коли війна скінчиться. І все більше маю сумнів, що цього дочекаюся.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дружба 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари літні люди (60+) їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій