Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Артем Кондрук

"Почалась дуже страшна штука, під назвою війна"

переглядів: 127

Кондрук Артем, 15 років, студент КЕФК, КН-22-1/9, м. Кам'янське, Дніпропетровська обл.

Викладач - Черниш Юлія Павлівна

Есе на тему «Війна в долі моєї родини»

Моя історія почнеться з того, що нікому не бажаю пережити всі переживання, які були у людей, які постраждали.

Отже, почнемо, 24 лютого, о 6 годині ранку, поки я не зайшов в телефон і не подивився новини, в новинах було все дуже просто, на нас напали такі-то такі люди, підірвали то, то, то… Звичайно, що я в це не дуже повірив, поки не написали нам в групу класу, що навчання відмінено, і сказали бути обережними так як почалась дуже страшна штука, під назвою війна.

24 лютого - це четвер, так як мої батьки торгують на ринку, моя допомога їм також потрібна, готовити: різні салати, продукти. Складати машину, і дуже багато чого, цей день проходив в такому зляканому стані. Всі чомусь думали, «як бути далі? Що буде?». Так день і закінчився в незрозумілій обстановці, дуже багато інтернет-джерел брехало, тому віра була тільки на себе.

Коли були тривоги було дуже лячно, гуділо так, що було чути аж у хаті. З 24 лютого я був постійно вдома, боявся вийти на вулицю, боявся будь-якого гучного звуку.

Так було аж до 20-х чисел березня, майже місяць я сидів вдома, було страшно. Але мені дуже сильно набридло моє тіло, яке я давно хотів змінити. В 15 років мати вагу в майже 90 кг, це було дуже-дуже багато. Ходив в зал, щось скидав, щось набирав. І так продовжувалось до квітня 10-х чисел. Чесно кажучи, на той момент, мої батьки також були не вражені моєю вагою. Тому я був наскільки вмотивований, що менш ніж за місяць скинув 14 кг, до кінця весни моя вага становила 70 кг. Ви навіть не уявляєте, яким я був щасливий! Моя самооцінка покращилася, все ставало краще, до того моменту поки одного разу я не почув крізь навушники вдома, гучний такий «ба-бах!», звичайно, що в страху я запанікував і дивився у вікно, що там сталося, а то спрацювало ППО, на той момент я і не розумів цього. Ви навіть не уявляєте, який я був радий, що це було ППО. Мій психічний стан, на той момент трохи погіршився, але швидко прийшов у норму. І лікар не знадобився.

Літо почалося з простого: різних розваг, щастя, нової дружби. І майже кожен день проходив так, але іноді бувало дуже лячно, через вибухи, які чули, новини, в яких розповідали жахливі речі. Розваги-розвагами, але треба розповісти про навчання, якщо чесно, то навчання не було, навіть дистанційного, було одне, але це були курси, але все ж вчився як міг, все писав, що треба було. Коли приходив час до контрольних робіт в новому навчальному закладі, я ставився до цього дуже серйозно, оцінки були середні, хотілося би краще, але що маємо - те маємо! На цей час навчання покращилося.

З проходом осені, я навіть не знав, що буде, як бути, що робити, на думці було одне: «Не хочу навчатися», але коли був перший дзвоник, все змінилося, група була дуже цікавою і спілкування з ними надало мені мотивацію до навчання!

Отже, в цьому році, я отримав дуже багато як добрих емоцій, так і поганих. Здійснилася моя невеличка мрія, яку я хотів втілити ще в 7-8 класі - схуднути. З’явився нове коло спілкування, новий кращий друг, та що там уточнювати за друзів, треба дякувати всім, тим, хто поруч, тим, хто завжди тебе розуміє, підтримує і дбає про тебе, за це треба сказати дякую в першу чергу своїм батькам, які тебе: народили, дбають за тобою, дають багато чого, щоб ти був щасливий! Тож скажімо дякую батькам. Якби їх не було, навряд-чи були ми, навряд-чи змінилося щось, кожен з нас, приносить в цей світ щось нове, нові емоції, нові почуття які змінюють нас. Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам’янське 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій