Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Яцюк

"Поблизу Мотижина машини розстріляли російські солдати"

переглядів: 23

41-річна Анна Яцюк загинула 3 березня 2022 року на Київщині. Вона разом із рідними хотіла виїхати з окупованої Северинівки до Умані на Черкащину. Анна з молодшою донькою Валерією їхали в одній автівці, а її чоловік Денис із старшою Аріною – в іншій. Поблизу Мотижина машини розстріляли російські солдати. Вижити вдалося лише наймолодшій дитині.

Поблизу Мотижина машини розстріляли російські солдати

«Донька із зятем загинули на місці. Валерію окупанти привезли у Мотижин і залишили. Сказали їй, що сестру полікують. Невідомо скільки часу Валерія ходила по Мотижину, стукала в двері, аж поки її не підібрали інші окупанти і привезли у село Копилів. Потім ми її забрали... Аріна загинула, її тіло вдалося повернути майже через рік», – розповів батько Анни Яцюк.

Анна народилася в Умані. Після закінчення школи вступила здобула вищу освіту в Києві. Там зустріла свого майбутнього чоловіка Дениса.

Анна була підприємницею у сфері торгівлі. Потім працювала менеджеркою, а опісля – керівницею відділення на підприємстві з виготовлення бетону.

«Аня була дуже веселою, доброю, чуйною, готовою прийти на допомогу. Виховувала двох донечок, була активною в батьківському комітеті. Любила подорожувати», – розповіла Оксана, подруга загиблої.

«Вони приїжджали до мене в гості. Лише хороше можу сказати про доньку і зятя… У мене забрали моїх дітей, найцінніше у житті. Досі я не можу оговтатися…», – сказав тато Анни.

Сім'ю Яцюк поховали в Умані.

В Анни залишилися донька, батько й інші родичі. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мотижин 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій