Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Полюшкін

"Побачила, що горить другий поверх гаража, де залишилися Сергій і його матір"

переглядів: 55

Сергієві Полюшкіну було 56 років. Він загинув 13 березня 2022 року в Маріуполі. У гараж, де Сергій перебував, влучив снаряд. Поряд загинула також його мама. Трагедія сталася у Лівобережному районі міста.

Побачила, що горить другий поверх гаража, де залишилися Сергій і його матір

Сергій Полюшкін народився у Маріуполі. Там зростав, закінчив школу №56, а згодом – металургійний технікум. Служив у армії. Працював водієм у різних компаніях, зокрема на металургійному комбінаті «Азовсталь». Останні два роки був на пенсії за інвалідністю. Переніс кілька операцій і через закупорку судин йому довелося ампутувати ногу.

«Він багато працював, а у вільний час їздив на узбережжя, де мав гараж, проводив час із друзями та сімʼєю. Веселий, позитивний, дуже добрий. Любив дітей», – розповіла про загиблого дружина його рідного брата, Ірина.

Сергій Полюшкін мешкав у Лівобережному районі Маріуполя, а поруч, на вулиці Азовстальській, – його мама Олена. Після початку повномасштабної війни брат Сергія разом із дружиною хотіли забрати рідних до себе, аби триматися разом і вибиратися з міста, проте вони відмовилися.

«Сергій їхати не хотів. Соромився, не хотів бути тягарем… Мама ж залишилася, щоби бути ближче до нього», – сказала Ірина.

Коли обстріли стали потужнішими, Сергій Полюшкін із мамою та цивільною дружиною вирішили перебратися в двоповерховий гараж на узбережжі. 13 березня 2022 року вони хотіли розпалити буржуйку на другому поверсі, зігрітися, випити чаю. Сергій попросив дружину спуститися на перший поверх по мед. Вона пригадує лише те, як ішла вниз, а потім отямилася на капоті автомобіля. Побачила, що горить другий поверх гаража, де залишилися Сергій і його матір. Далі вибухнув перший поверх...

У Сергія Полюшкіна залишилися цивільна дружина, син та брат з сімʼями.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій