Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Іванович Федоренко

«Племінник зараз в полоні»

переглядів: 209

Сергій Іванович виїхав з Маріуполя в кінці березня. З собою забрав дружину й дитину племінника, бо той потрапив у полон, знаходиться в Оленівці

Я з міста Маріуполя. Жив нормально, працював, все було добре.

24 лютого мені зателефонувала донька з Києва і сказала, що у них вибухи, а потім і в нас їх стало чутно. Поїхав на роботу – сказали повертатися додому, залишатися на зв’язку. Так і зрозумів, що почалася війна.

Найважче те, що не було їжі й тепла, гуманітарної допомоги. Ми виживали, як могли. У нас відключили світло, потім газ, не було на чому готувати їжу.

Я проживав біля Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча. Його постійно обстрілювали. Я поїхав до знайомих у приватний будинок, але там також стріляли. Я побув у них до 23 березня, а потім виїхав у Запоріжжя. Мій племінник воює в Нацгвардії. Я забрав його дружину і трирічну дитину, і з ними виїхав. А племінник зараз в полоні, в Оленівці. Ми виїжджали через Мелекіне. Проїхали без проблем, не було принижень. Спочатку були в Корсуні, а потім приїхали в Київ.

Будинок наш постраждав: прилетіло в дах і кутову частину. Квартира без вікон, балкон розбитий. Пожежі не було, можна було б відремонтувати, але потрібно туди дістатися. У мене брат там залишився - він плівкою вікна забив. Там зараз ніхто не мешкає.

Я пенсіонер, але в Маріуполі працював механіком. Тут запропонували роботу автослюсаря, але мені важко працювати - то я відмовив. 

Я думаю, на початку весни може вже все скінчитися. Якщо наші партнери допоможуть, то це може статися швидше. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій