Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зоя Михайлівна Ланівець

«Плачемо щодня за тим, що залишили. Ми його роками наживали»

переглядів: 22

Я мешканка Харківської області, Ізюмського району, міста Барвінкового. До початку війни жили добре. Трохи важко було, бо пенсії малі. Я 38 років пропрацювала на харчовій фабриці. Чоловік теж на пенсії, інвалід третьої групи. Усе життя працював у місті Барвінковому на автотранспортному підприємстві. У нас дві доньки, вже заміжні, маємо онуків та правнуків.

Ми мали свій будинок, город, працювали і на городі, і вдома, а зараз там залишилися бур’яни. Навідувалися туди, але там неможливо перебувати. У мене серцеві хвороби, чоловік переніс інфаркт.

У нас були бойові дії, наш будинок постраждав. Влучило у двір, пошкоджене вікно, побитий паркан, із вулиці також побило осколками. Ми були вимушені тікати. 

Зараз ми у місті Лозовій. Ми сюди хоч якось доїхали на старенькій машині. Найважчим було те, що чоловік потрапив до лікарні. Дякую онукам, що допомогли. Тепер він лежить дома. Слава Богу, що знайшли квартиру на другому поверсі. Дякую сусідам, які допомагають, бо чоловік зараз навіть не може спуститися з другого поверху.

Спілкуємося з сімейним лікарем, нам дали електронні рецепти й ми по них купуємо ліки. За деякі доводиться платити. Тяжко, але нікуди не дінешся. Ми вже літні люди, але доводиться все це переживати. Дякуємо ЗСУ за те, що вони борються за наші хатки та подвір’я. Але ж дуже тяжко, плачемо щодня за тим, що залишили. Ми його роками наживали, і хто його знає, що буде далі.

Ми вдячні за гуманітарну допомогу - це велика підтримка. Дякуємо Збройним Силам, що вони борються за нас. Ми щодня лягаємо й молимося, щоб війна скоріше скінчилася. Думаю, може, ще місяць. Хочеться вже додому потрапити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Барвінкове 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій